Skip to main content

Bij het kiezen van de materialen voor een zwembad moeten verschillende factoren in overweging worden genomen vóór aankoop en installatie. Dankzij zijn eigenschappen is een tegel een ideale oplossing voor dit soort locaties.

Uiterlijk moet een buitenzwembad mooi passen in de omgeving. De kleurkeuze is bijvoorbeeld belangrijk voor de tinten die door het water worden gereflecteerd. Een andere factor die zorgt voor een smaakvolle, elegante context is de continuïteit tussen de materialen van het zwembad, de zwembadranden en de omliggende verharde gebieden, mogelijk dankzij het grote aanbod van tegels.

De bestrating van een buitenzwembad moet duidelijk gedefinieerde technische kenmerken hebben om veiligheid, duurzaamheid en gemak te garanderen.

Veiligheid

De bestrating van een zwembad moet in de eerste plaats veilig zijn.Het gebruikte materiaal moet zijn;

ANTI-SLIP: Om gevaarlijke valpartijen in natte of vochtige omstandigheden te voorkomen

ATHERMAL: Om brandwonden te voorkomen als het materiaal direct aan de zon wordt blootgesteld

ANTIBACTERIAAL EN ANTI-SCHIMMEL: om de gezondheid van gebruikers te garanderen

WEERSTAND: Zwembadtegels moeten slijtvast en duurzaam zijn. Bestratingen moeten waterdicht en weerbestendig zijn. Materialen moeten bestand zijn tegen vorst, corrosie, chloor en de zuren die worden gebruikt om bestrating te reinigen, zonder hun structurele en uiterlijke kenmerken te verliezen.

GEMAK: Producten moeten gemakkelijk te onderhouden, installeren en vervangen zijn, vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Dankzij zijn technische en uiterlijke kenmerken zijn tegels een van de meest gebruikte materialen voor zwembaden. De bouw van een zwembad vereist het gebruik van op maat gemaakte siertegels. Tegels met op maat gemaakte vormen, treden, zwembadranden en roosters zijn slechts enkele van de items die het merk Kronos produceert om te voldoen aan de ontwerpbehoeften van onze klanten.

Diverse kleuren en mogelijkheden zijn te zien in onze showroom. Wij helpen u graag!