Skip to main content

“Zodra klanten bij ons zijn geweest, weten ze waar ze aan toe zijn”

Jonge speler in de tegelwereld doet het nu al goed

“Na twintig jaar ervaring te hebben in het tegelzettersvak zijn we, mijn man Marc en ik, afgelopen februari begonnen met onze eigen tegelshowroom”, vertelt Barbara Smulders van Marba Tegels uit Oirschot.

“Al jaren liepen wij met dit idee rond, maar na het bericht dat mijn vader met ingang van het nieuwe jaar met pensioen ging en een vrijwilligersbaantje aan het zoeken was, hebben wij de plannen werkelijkheid gemaakt. We zijn een klein familiebedrijf dat afgelopen jaar is gestart met een showroom in wand- en vloertegels. Samen met mijn man hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn wij na twintig jaar veranderd van baan. Maar wel actief gebleven in de branche waar Marc al jaren ervaring in heeft.”


Van links naar rechts: Marc, Barbara en Sjef, de vader van Barbara.

“Zodra de klanten bij ons zijn geweest, weten ze precies waar ze aan toe zijn en komen ze niet meer voor verrassingen te staan. De agenda’s kunnen worden gepakt en kan het tegelwerk ingepland worden.”

Het was een start die ze zich anders hadden voorgesteld bij Marba tegels vertelt Barbara. “Door het coronavirus lag de productie in Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk op zijn gat. En laat dit nu net de landen zijn waar wij de meeste zaken mee doen. Maar gelukkig hebben wij van het coronavirus niks gemerkt. De zaken liepen goed door en onze leveranciers hadden zich goed voorbereid op de lock down van de producerende landen. ” 


De showroom in Oirshot.

Bij Marba Tegels gaan ze een persoonlijk gesprek aan met de klanten om zo tot de juiste tegelkeuze te komen.

“Onze moderne tegelshowroom is 350 vierkante meter groot. Wij hebben geen zalen vol met tegels waardoor de klant het overzicht al verliest voordat hij of zij heeft gevonden wat ze zochten. Maar een overzichtelijk ingerichte ruimte met diverse sfeerboxen, moodboards en de mogelijkheid tot gratis 3D-ontwerp bij aanschaf van de tegels. Hierdoor kunnen wij de uitgekozen tegels compleet in beeld brengen in de ruimte van de klant, zodat die ene tegel een visueel aangekleed plaatje wordt. Doordat Marc uit een tegelzettersfamilie komt en dit vak met de paplepel heeft binnengekregen kunnen wij het tegelwerk van onze klanten totaal ontzorgen. Van het inmeten van de ruimtes tot het afkitten van het tegelwerk, alles hebben wij zelf in huis en dit slaat goed aan bij onze klanten.”

De toekomst zien ze niet veel veranderend voor zich. “We hopen dat we op deze manier door kunnen gaan. Een klein familiebedrijf waar de lijntjes kort zijn en blijven. Gemoedelijke, persoonlijke benadering en meedenken met de klant. Dat extra stapje blijven zetten en vooral niet groter en groter willen gaan maar juist voor de klant klein en persoonlijk blijven”, besluit Barbara

Meer informatie:
Marba Tegels
Haven 3
5688 DR Oirschot
06 51 40 78 12
info@marbategels.nl 
www.marbategels.nl